Budjenje covecanstva

. . . putokazi u potrazi za Znanjem i Istinom . . . Budjenje . . . Buđenje . . . Буђење . . .

Riznica

Post Reply
Forum Home > Generalna diskusija > O zdravlju

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Bisfenol A - tihi ubica Vašeg zdravlja

Piše: Svetlana Pasarić

Još uvijek koristite u kuhinji one lijepe šarene plastične kutije?

Imate naviku jesti iz plastičnih posuda?

Pijete vodu iz plastičnih flaša, koje zatim - ne daj Bože! - ostavljate u autu izložene suncu?

Nemojte! Jer, bez obzira na to što Vam kažu mainstream mediji, plastika je zaista opasna za Vaše zdravlje.

Plastika sadrži bisfenol A i druge otrovne spojeve (vinil-klorid, boje, aditive, ftalate) koji iz dana u dan neometano razaraju Vaš organizam.

 

Što je bisfenol A?

Bisfenol A (BPA) je kemikalija koja se koristi za očvrsnuće plastike. BPA se dodaje u plastiku u velikim količinama.

BPA se nalazi u mnogim predmetima koje svakodnevno koristite, poput bočica za djecu, kutija za CD-ove te u ambalaži za hranu i pića.

Bisfenol sadrži i epoksi smola koja se koristi kao zaštitna presvlaka u konzervama i limenkama. Malo tko zna da ispune za zube u stomatologiji također sadrže BPA.

Još prije 100 godina je utvrđeno da bisfenol A u ljudskom tijelu djeluje poput umjetnog estrogena. Bisfenol oponaša ljudske hormone i remeti naš endokrini sustav.

Već odavno se pretpostavlja da je BPA odgovoran za porast broja oboljelih od raka dojke u svijetu.

Sada je potvrđena povezanost bisfenola s oštećenjem jetre, pretilošću, dijabetesom, neplodnošću i nekoliko vrsta karcinoma.

Prije dvije godine Danska je postala prva europska zemlja koja je zabranila BPA u ambalaži za hranu i pića namijenjena djeci mlađoj od tri godine.

Utjecaj bisfenola na zdravlje

Rizik za bebe

Bisfenol A je najštetniji na početku trudnoće. Trudnice s najvišom razinom bisfenola A u organizmu imaju dvaput veću vjerojatnost da će njihove bebe patiti od poteškoća s disanjem zbog oštećenja pluća, astme, bronhitisa, alergije ili infekcije.

 

Spolno zdravlje

BPA može imati negativan utjecaj na spolno zdravlje. Istraživanja potvrđuju da BPA može uzrokovati neplodnost i sindrom policističnih jajnika kod žena te probleme s erekcijom kod muškarca.

Bolesti srca

Najnovija studija vezana za BPA je potvrdila povezanost između ove kemikalije i srčanih oboljenja. Engleski znanstvenici su analizirali podatke ankete "National Health and Nutrition" i dokazali da muškarci s visokim dozama BPA u organizmu imaju veći rizik od razvoja bolesti srca.

To je zbog toga što BPA potiskuje hormon koji nas štiti od srčanog udara, oksidativnog stresa i oštećenja krvnih žila.

 

Dijabetes i pretilost

Bisfenol A je povezan s dijabetesom i poremećajem rada metabolizma.

BPA smanjuje sposobnost organizma da efikasno koristi inzulin. Zbog toga gušterača pokušava proizvesti još više inzulina.

Visoke količine inzulina u krvi smanjuju sposobnost tijela da koristi energiju iz masnih stanica. To potiče pretvaranje viška šećera u trigliceride koji se zatim pretvaraju u salo.

Sve to povećava rizik od pretilosti i dijabetesa.

Promjene ponašanja kod djece

Istraživanja na sveučilištu Chapel Hill su otkrila utjecaj bisfenola A na ponašanje djece. Djeca koja su unosila ovu kemikaliju preko plastičnih bočica i kutija za hranu, u ponašanju su pokazala puno veću agresivnost i hiperaktivnost od ostale djece.

Druga istraživanja pokazuju da se BPA iz tijela majke prenosi još nerođenom djetetu preko pupčane vrpce.

Oštećenje jetre i crijeva

Bisfenol A tijekom vremena može oštetiti jetru i crijeva - govore istraživači.

Crijeva su prvi organ koji se susreće s bisfenolom nakon što ga progutate iz plastičnih posuda. Istraživanja su pokazala da čak i 10 puta manje količine bisfenola od trenutno prihvaćenih kao “bezopasne”, razaraju stijenke crijeva i uzrokuju takozvani “leaky gut” sindrom - sindrom propusnosti stijenke debelog crijeva.

Kroz oštećene stijenke crijeva bakterije i toksini slobodno ulaze u krvotok i šire se po cijelom organizmu, uzrokujući oštećenja tkiva i organa.

BPA - kako dalje?

Iako je cijeli niz država već zabranio korištenje ove štetne kemikalije, zabrana se odnosi samo na bočice i ambalažu za djecu. BPA se još uvijek koristi u ambalaži za piće i hranu namijenjenu odraslim osobama.

Budite oprezni i smanjite korištenje plastike u kućanstvu na minimum. Pogotovo, plastici nema mjesta u Vašoj kuhinji!

Izbjegavajte plastične čaše, žlice i tanjure. Izbacite iz kuhinji plastične kutije za pohranjivanje namirnica. Zamijenite plastiku staklom, inoksom i porculanom - zdravim posuđem koje je bezopasno i inertno.

January 13, 2012 at 12:04 PM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Zdravo posuđe

 

Jedan gutljaj iz plastične čaše – i znate, da pijete više od čaja. Iako čaša izgleda stabilno, ona to nije.

Jeste li ikad primijetili da je suho voće, koje je ostalo dugo u plastičnom pakovanju, poprimilo okus plastike? To je zbog toga, da ioni hrane i ioni plastike počinju međusobno reagirati.

Izbjegavajte dodavati toksine u svoju hranu. Ovo su smjernice da odaberete - i koristite – zdravo posuđe. Kvalitetno posuđe pomaže da ostanete u dobrom zdravlju i poboljšava okus hrane.

Nije bez veze da se samo staklene i keramičke epruvete koriste u kemijskim laboratorijima, gdje materijal epruveta ne smije utjecati na rezultate eksperimenta. Staklo i keramika su inertni i ne-reaktivni.

Slijedeći put, kada kupujete posuđe za svoju kuhinju, uzmite u obzir reaktivnost posuđa i kuhinjskog pribora, i kada je to moguće, odaberite inertno ili ne-reaktivno posuđe. Na drugom mjestu je posuđe i pribor od umjereno reaktivnog materijala. Po mogućnosti, izbjegavajte posuđe od visoko reaktivnog materijala.

 

Reaktivnost hrane

Reaktivnost je tendencija spoja da kemijski reagira s drugim tvarima ili sam sa sobom, oslobađajući energiju. Hrana i posuđe mogu međusobno reagirati.

Temperatura utjeće na reaktivnost. Kada je hrana vruća, reagira puno brže, nego kada je hladna. Na takav način, hlađenje hrane usporava razmjenu iona.

Osim toga, neke vrste hrane su reaktivnije od drugih.

Masno, kiselo i voda reagiraju sa posuđem puno brže. Na primjer, obična riža nije toliko reaktivna, ali riža skuhana sa uljem, rajčicom i octom može puno brže poprimiti strane ione.

Upravo zbog toga kvalitetna ulja i ocat prodaju isključivo u staklenim bocama, koje su ne-reaktivne.

Ne morate se u potpunosti riješiti plastike. Ali sigurno ćete pronaći načine da smanjite upotrebu reaktivnog posuđa u Vašoj kuhinji.

Nadamo se da će Vam ova informacija poslužiti u odabiru kvalitetnog i zdravog posuđa za Vašu obitelj.

 

Reaktivno posuđe – nije preporučljivo

Neprianjajuće posuđe sadrži plastične polimeri (silikon je jedina iznimka). Zagrijavanjem teflonske tave na temperaturama od 260 do 350 °C polimeri ispuštaju otrovne pare, koje su smrtonosne za kućne ptice, kanarince i papige, i svakako nisu zdrave za ljude.

Iako obično ne ostavljamo prazan lonac na vatri, to se može lako dogoditi – kako se dogodilo meni prije tjedan dana! Ako se to desi sa loncem od teflona, temperaturna granica bit će prekoračena.

Neprianjajuće posuđe se pojavilo 1944 godine. Prije toga da bi izbjegli prianjanje hrane kuhari su stavili više vode ili više masnoće i kuhali na nižoj temperaturi.

To se može primijeniti i danas. Osim toga, zagorjela hrana može se lako oprati.

Preporučujemo da izbjegavate lonce i kuhinjski pribor od teflona.

 

1. Aluminij

Posuđe od aluminija ispušta u hranu aluminij, koji je opasan za zdravlje. Lijevani aluminij je stabilniji od običnog tankog aluminijskog posuđa.

 

Izbjegavajte aluminijsku foliju. Umjesto toga da pečete krumpir u aluminijskoj foliji, ispecite ga direktno na roštilju ili u vatrostalnom loncu sa poklopcem.

Nova vrsta aluminija – anodizirani aluminij (alugus) je ne-reaktivan i dosta dugotrajan. Međutim, ako ga ogrebete, aluminij postane reaktivan. Zbog toga ne preporučujem posuđe od anodiziranog aluminija.

 

2. Bakar

Prednost posuđa od bakra je to, što dobro provodi toplinu. To omogućuje ravnomjeran raspored topline kod pripremanja hrane.

Posuđe od bakra brzo se zagrijava i brzo hladi, što omogućuje savršenu kontrolu tokom pripremanja hrane. Dobra toplinska provodljivost posuđa je vrlo bitna kod pirjanja.

Posuđe od bakra ima dva nedostatka – a to su njegova cijena i visoka reaktivnost. Bakar, aluminij i lijevano željezo su reaktivni - što znači da brzo reagiraju sa namirnicama, posebice kiselom hranom, ispuštajući ione metala u hranu.

Takvo posuđe može pokvariti okus i boju vaše hrane, a da ne govorimo već o tome, da unosite u Vaš organizam nepoželjnu količinu metala.

3. Plastika

Reaktivnost plastike ovisi o njezinoj strukturi – čim je mekša i fleksibilnija plastika, tim je njezina reaktivnost veća. Na takav način, plastična vrećica puno brže reagira sa hranom nego čvrste plastične posude.

 

Nemojte stavljati hranu u plastične kutije, u kojima su se prije nalazile kemikalije. Također, nije preporučljivo korištenje plastike u mikrovalnoj pećnici.

Polivinil klorid, koji se nalazi u plastici, ispušta toksin DEAH, koji razorno utječe na rad hormona. Također, plastika sadrži ftalate, koji se akumuliraju u tkivima i štete radu jetre i pluća. Kod testiranja na životinjama, ftalati su štetili radu reproduktivnih organa.

Izlučivanje ftalata iz plastike u hranu se povećava pod mehaničkim utjecajem (savijanje, pritisak, žvakanje), pod utjecajem rastvarača (mast, ulje, slina) i visoke temperature (iznad 30C).

 

Umjereno reaktivno posuđe – dobar izbor

 

1. Nehrđajući Čelik (Inox)

Nehrđajući čelik je najmanje reaktivan metal. Za mnoge ljude posuđe od nehrđajućeg čelika je univerzalan i zdrav izbor. Iz brojne ponude posuđa od nehrđajućeg čelika najbolji su lonci sa debljim dnom ili posuđe od kirurškog čelika.

 

U zadnje vrijeme se pojavilo mnogo vrsta posuđa od nehrđajućeg čelika, uključujući lonce, tave i tepsije.

Odmah nakon kuhanja uklonite hranu iz lonca kako bi spriječili da ona poprimi okus metala. Ako je posuda od čelika dobila ogrebotinu (nakon ribanja sa žicom za posuđe), ispuštanje iona metala je sve osjetnije.

Najbolje je da uopće ne ribate posuđe od čelika. Ako je hrana zagorjela, posipajte to sa sodom bikarbonom ili jakim sredstvom za čišćenje i ostavite lonac na nekoliko sati. Soda bikarbona će „odvojiti“ zagorjelu hranu od površine lonca.

 

2. Ugljični čelik

Ugljični čelik je dosta jeftin i idealan je materijal za vok i za tavu za prženje, jer odlično provodi toplinu. Da posuđe ne zahrđa, pripazite da ga dobro osušite i držite na suhom mjestu.

 

3. Gus (lijevano željezo)

Posuđe od lijevanog željeza je dobro za pripremanje palačinki i pogačica te pirjanje povrća. Nemojte pripremati juhu ili bilo koju tekuću ili kiselu hranu u posuđu od lijevanog željeza, jer takva hrana reagira sa ionima željeza.

 

Inertno i ne-reaktivno posuđe – odličan izbor

 

1. Emajlirano posuđe

Emajl je u stvari staklo, tehnološkim postupkom „prilijepljeno“ uz metal. Postoji nekoliko brandova kvalitetnog emajliranog posuđa, kao što su Le Creuset, Chantal itd.

 

Jedini nedostatak je to, da je kvalitetno emajlirano posuđe dosta skupo. Ali ako ga dobro čuvate, kvalitetno emajlirano posuđe će trajati godinama, dok će jeftino emajlirano posuđe, koje ima vrlo tanak sloj emajla brzo popucati – i zbog toga jednostavno ne vrijedi Vašeg novca.

 

Kada emajl popuca, obavezno će pronaći put u Vašu hranu, a metal ispod emajliranog sloja će reagirati sa hranom. Zbog toga, ako ste u stanju, kupite skuplje i kvalitetnije emajlirano posuđe.

 

2. Titan

Posuđe od titana je ne-reaktivno i nije preteško, ali loše provodi toplinu.

 

Zbog toga obično posuđe, koje se prodaje pod oznakom „titan“, nije napravljeno u potpunosti od titana, već je aluminijsko posuđe, koje je pokriveno keramičko-titanskim neprianjajućim slojem. Takvo posuđe je skupo, ali je dugovječno i zdravo.

 

3. Staklo

Stakleno posuđe, kao što je vatrostalno posuđe za pečenje, je inertno i ima pristupačnu cijenu.

 

Preporučujemo, da kod spremanja namirnica i jela koristite staklene zdjele.

 

4. Bambus

Kuhače i štapići za jelo od bambusa ili bilo kojeg drugog drveta su ne-reaktivni, zdravi i imaju pristupačnu cijenu.

 

5. Glineno i keramičko posuđe

Glineno i keramičko posuđe je inertno. Osim toga, ono ispušta far-infrared toplinu, najbolju i najzdraviju toplinu za pripremanje hrane, koja također daje jelima cijeli spektar finih okusa.

 

Takvo posuđe se obično koristi za pečenje ili dugo ukuhavanje hrane. Glineno i keramičko posuđe je vrlo lijepo, ali je krhko, i zbog toga je potrebno pažljivo rukovati sa njim.

 

6. Papir

Papir ponekad može biti koristan. Aluminijske forme za pečenje ili teflonske tepsije možete prekriti papirom za pečenje i na takav način neutralizirati njihovu reaktivnost.

 

Papir također možete koristiti za pohranu namirnica i hrane umjesto plastičnih vrećica.

 

7. Silikon

Posuđe od silikona je inertno i odobreno od strane FDA, i može se koristiti do temperature 220 C. Ako se temperatura prekorači, silikon se počinje topiti, ali pri tome ne ispušta toksičnu paru.

 

Silikon je jedini ne-reaktivni neprianjajući materijal. Silikon je sintetička guma, iz koje se sada proizvode tepsije za pečenje, forme za muffine, lopatice za kuhanje, razvijače i td.

Silikonsko posuđe je otporno na toplinu (do 220C), fleksibilno, lako je za čišćenje i može ići direktno iz pećnice u hladnjak ili zamrzivač.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/zdravo-posude/

January 13, 2012 at 12:07 PM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

PRIČA O ZDRAVLJU 5 - NEVEROVATNA MOC VIZUELIZACIJE - Gregg Braden

http://www.youtube.com/watch?v=xKX7hKT2knw&feature=related

 

You need Adobe Flash Player to view this content.

--

 

January 17, 2012 at 3:28 PM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

LEKOVI IZ PRIRODE :

http://prirodnilek.com/

 

 

--

 

January 19, 2012 at 7:25 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Vitamin C, čudo iz prirode

 

Istraživanja Dr. Fredericka Klennera o terapiji vitaminom C, čudu iz prirode

 

Dr Frederick Klenner Sr, pionir na polju istraživanja o vitaminu C, bio je uspješan u liječenju mnogih bolesti uz pomoć primjene ovog vitamina, Klenner je dokaz da “big pharma” i te kako pazi da javnost brzo zaboravi prirodne lijekove i čudotvorne aspekte vitamina C .

Više na: http://www.doctoryourself.com/klennerbio.html

http://holistic-personal-development.com/2007/03/05/vitamin-c-cures-by-dr-fred-klenner/

http://www.seanet.com/~alexs/ascorbate/198x/smith-lh-clinical_guide_1988.htm

1949 U SADu je harala dječja paraliza. Dr. Klenner je svojom terapijom vitaminom C izliječio 60 pacijenata u roku od 5 dana, čak i one koji su već bili zahvaćeni grčevima. Naravno terapija se nije proslavila jer je neprofitabilna za „big Pharma“ ili velike farmaceutske kompanije.

Iznosimo detalje jednostavne terapije Dr. Klenera vitamonom C:

1. Prvih 24 sata uzima se svaka 2 sata po 2 grama čistog vitamina C u obliku natrij askorbata. Ukoliko se pojavi dijareja (vitamin C pojačava stolicu), uzimanje se produži na 4 sata. Dijareja se znak da ste dostigli dozu koja je maksimalna za vaše tijelo, to znači da vaše tijelo više ne apsorbira vitamin C, već ga izbacuje kroz probavni trakt. Dijareja uzrokovana vitaminom C je bezbolna i ne nadražuje stjenku crijeva jer sam vitamin C poboljšava sluzokožu probavnog trakta i ojačava ga.

2. Narednih 48 sati uzimati po 2 grama vitamina C u periodu od po 12 sati.

3. Kod djece od 4 do 12 godina doza je duplo manja. Djeca do 4 godine ne mogu uzimati veće količine vitamina C oralno. Kod njih se vitamin ce mora davati intramuskularno (injekcijama). Upozorenje vitamin C ne smije biti Calcijum Askorbat jer može izazvati bubrežni kamen, a ne smije biti ni umjetno napravljena askorbinska kiselina (najjeftiniji masivno proizvedeni vitamin C). Vitamin OBAVEZNO mora biti u obliku: sodijum askorbata (nartij askorbat).

4. Vitamin C se najbolje apsorbira sa prirodnim bobičastim sokovima (borovnica, kupina, jagoda, malina…) ili prirodnog svježe iscjeđenog soka limuna, naranče ili limete da biste poboljšali prirodnu apsorpciju vitamina C.

5. Natrij askorbat se ne prodaje u ljekarnama jer je previše djelotvoran, može se naručiti preko interneta ali ga možete napraviti sami miješanjem sode bikarbone i soka od limuna u odnosu 2:1. Jedna litra iscijeđenog limuna (bez miješanja s vodom) sadržava oko 47 grama askorbinske (limunske) kiseline. Na tih 47 grama se dodaje 23 grama sode bikarbone. To treba dobro izmiješati – izmučkati u većoj tegli jer će doći do burne reakcije (pjene kao kod piva), nakon miješanja to jest mučkanja tegle, otvorite poklopac i pustite da ispari H2CO3, koji je nus proizvod reakcije. Ono što ostane popijte. Primijetit ćete da će ukus limunovog soka biti pomalo slan i neće biti kiselkast. Ovako dobiven vitamin C treba koristiti u većim količinama 50-100 grama dnevno. To je poptuno prirodna i neškodljiva supstanca.

6. Prema drugom uputstvu Dr. Klennera, natrij askorbat se može spravljati i sa vitaminom C – askorbinskom kiselinom koji kupujete u ljekarni sa sodom bikarbonom u omjeru 89/11 tk 89 grama askorbinske kiseline i 11 grama čiste sode bikarbone (nju morate kupiti u ljekarni ne u prodavaonicama hrane). To sve otopiti u destiliranoj vodi.

7. NATRIJ askorbat 1000 mg, sadrži: 889 mg askorbičke kiseline i 111 mg sodij bikarbonata.

Ovu metodu je Dr. Klenner koristio sa velikom uspješnošću za detoks ljudi koji su se skidali sa opijata čak i metadona i heroina. On je tretirao narkomane u periodu od 30-60 dana tako što je davao dnevno po 200-400 grama Natrij askorbata (sol askorbinske kiseline).

Zdravoj osobi nije Natrij askorbat nije nužan, ali su mu potrebne veće količine PRIRODNOG vitamina C, bez obzira da li ga uzima u hrani ili dodatcima (tabletama). Namirnice koje najviše sadržavaju vitamin C su: naranče, limuni, šipak, bobičasti plodovi, kivi, višnje, trešnje,…,…

Organizam od prirodnog vitamina C, uklanja infekcije, zaglađuje i pomlađuje tkivo, vitamin C je jedan od najboljih antioksidanata i de stres potpomagala. Naš organizam, za razliku od većine životinja nema enzime kojima sam može proizvoditi vitamin C u jetri, zato nam je potreban svakodnevan unos ovog neprocjenjivog vitamina.

Otkriveno je da vitamin C ne pravi samo detoks tijela več i prednjeg moždanog režnja, kod ljudi koji su se oslobađali od opojnih droga, Natrij askorbat je izbacivao vještačke neuro transmitere iz prednjeg moždanog režnja koji su se tamo spojili sa moždanim stanicama. Organizam koristi vitamin C kao jednostavan detoksikator jer tijelo uvijek daje prednost prirodnim neurotransmiterima kao što je sol limunske kiseline, dok štetne i umjetne izbacuje. Nakon što su se ljudi koji su koristili opijate očistili svoje tijelo do štetnih neuro trasnmitera, tijelo im se očistilo i potreba za uzimanjem opijata je prestala.

Dr. Klenner je umro 1984 godine, a njegovi uspješni i jeftini preparati vitamina C, nikada postali popularni zbog jednostavne i jeftine priprave.

Dr. Klenner je supiješno liječio slijedeće bolesti s vitaminom C:

1. Virusnu upalu pluča

2. Poliomylitis

3. Hepatitis

4. Herpex Simplex i Zoster

5. Boginje

6. Kozice

7. Mononukleozu

8. Difteriju

9. Pankreatitis

10. Reumatsku groznicu

11. Trihinozu

12. Tetanus

13. Uretitis

14. Kronični cistitis

Prevencija od: Artritisa i Raka.

Pitanje koje se sasvim prirodno nameće, zašto javnost ne zna ništa o čudima i mogućnostima vitamina C. Zašto je Dr. Klenner ignoriran od strane medicinske znanosti? Da li je za njegovo „bacanje ispod otirača“ kriva i odgovorna farmaceutska „mafija“ koja ne želi jeftine lijekove i zdrave ljude? Ostavljamo vam sami da odlučite.

--

 

January 30, 2012 at 11:47 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Soda bikarbona – prirodni lijek protiv raka

 

 

ČUDO DR. TULLIA SIMONCINIJA:

 

Obična soda bikarbona, razmučena u čistoj vodi, pripravak koji vi možete napraviti kod kuće.

Stari narodni lijek protiv mnogih upala i gljivica je glasio:

tri dana za redom u juto i uvečer piti čašu čiste vode u kojoj je razmučeno pola čajne žličice sode bikarbone. Naredna tri dana piti svježu limunadu bez šećera cijeli dan, u količini sve dok ne budete imali dijareju (to označava da vam se tijelo prepunilo vitaminom C i da ga više ne apsorbira). U slučaju potrebe ponoviti postupak. Kombinaciju ljekovitosti kure sodom bikarbonom i vitaminom C, je znao i Doktor Frederick Klenner.

Neki od alternativnih načina liječenja raka su ilegalni iako visoko uspješni, najpoznatiji primjer je naravno Canabis Sativa ili marihuana, čiji pripravci pomažu u otklanjanju i anuliranju kancerogenih oboljenja s velikom stopom uspješnosti. Drugi primjer su sjemenke kajsija koje sadrže visoke količine vitamina B 17 (laetril) koji ubija stanice raka bez ikakvih negativnih efekata. Koliko je ovaj svijet postao psihopatski najbolje pokazuje primjer SAD-a koji je zahvaljujući FDA ove sjemenke proglasio ilegalnima jer navodno sadrži opasne kemikalije kao što su stearidonična kiselina, eikosapentanoična kiselina, dokosaheksanoična kisleina i tako dalje. U svakom slučaju u SAD-u i Australiji se kajsije mogu prodavati jedino bez sjemenki.

Doktor onkologije Tullio Simoncini, liječnik koji je otkrio kako jeftina i dostupna netoksična soda bikarbona liječi rak i tumore. Zbog ovoga je Simoncini prognan iz medicinske znanosti kao šarlatan i heretik.

No daleko najuspješniji lijek protiv raka je soda bikarnona (NaHCO3), koja na našu veliku sreću još uvijek nije proglašena ilegalnom robom u ovome ludome svijetu! Doktor Simoncini je onkolog iz Rima u Italiji. Njegova fundamentalna teorija za borbu protiv raka je da treba spriječiti uzročnike nastajanja raka koji su uglavnom fungusi ili gljivice poimenice Candida albicans! Soda bikarbona, za razliku od svih drugih anti-fungicidnih tretmana, na koje gljivice mogu postati imune, se vrlo lako širi tkivom u kojem ima gljivica i izrazito lako ulazi u tkivo s tumorom ili rakom, zbog te svoje odlike, soda bikarbona brzinski dezintegrira tumor. Zbog istih svojstava sode bikarbone gljivice više nisu u stanju praviti štetu i u stvari su u potpunosti bez obrane na napad ovim prirodnim kemijskim spojem.

Evo izvadaka iz intervjua s doktorom Simoncinijem koji je napravila Emma Holister iz udruženja Candida International, intervju je napravljen 2007.

EH: Nakon što sam pročitala vaše revolucionarne radove o terapiji protiv raka, ne mogu, a da se ne zapitam koliko vam je bilo teško raditi na domenu onkologije uz sav pritisak i negodovanja zvanične medicine. Kakav je odziv zvanične medicine na vaš rad?

TS: Supresija. Spletke. Defamacija. Progon. Kada znanstvenik ima efektivnu i revolucionarnu ideju, medicinske će institucije pokušati na sve načine zatrti takav rad jer ugrožava interese vladajućih. Bez obzira koliko je moja metoda uspješna, važno je joj se zatre svaki trag.

Vladajući su do sada uspjeli napraviti mnoge stvari koje su me trebale spriječiti u radu:

Izbacili su me iz svih medicinskih organizacija.

Napravili su hajku po televiziji i novinama stvarajući kampanje koje me karakteriziraju kao običnog šarlatana.

Sa svih strana su napravile montirane i sudske procese kako bi me sudovima prisilile da odustanem od rada.

Konstantno me policija zlostavlja u mojem vlastitom domu.

EH: Zbog čega današnja medicinama svim silama sprječava vašu teoriju i načine liječenja raka uz pomoć sode bikarbone i zbog čega odbijaju vaše dokaze da je glavni uzročnik raka gljivica iz roda Candide?

TS: Jedna od oznaka medicinske vrhuške je izrazita pohlepa i sebičnost te nedostatak spiritualnosti i morala. Te odlike ih sprječavaju da pogledaju dalje od njihove vlastite koristi. I kao drugo, današnja zvanična teorija o nastanku raka stoji iza hipoteze da kancerogena oboljenja nastaju genetičkim poremećajima to jest mutacijama stanica koje uvjetuju stvaranje stanica raka. Ova teorija je jednostavno u potpunosti kriva, i nikada nije demonstrirana. I zbog toga lijekovi ili načini liječenja ne daju nikakve rezultate ili su rezultati jako slabi.

EH: Mislite li da se taj problem može riješiti?

TS: Da. To se može postići ako se naprave istraživanja koja se bave samim izvorom problema, i naravno ako se dozvole slobodna medicinska istraživanja bez uplitanja novca ili politike. Kada bi se ljudi iz struke iz samo jedne zemlje skupili na jednom mjestu, i odlučili naći rješenje nekog medicinskog problema bez uplitanja vlasti i bez kršenja moralnih i ljudskih standarda, s dozvolom o slobodnoj cirkulaciji informacija kroz medije, tada bi se rezultati jako brzo vidjeli, i ljudi bi te rezultate isti čas primijetili.

EH: Koliko ste slučajeva raka izliječili? Sigurno bi pozitivni rezultati morali nešto značiti vašim kolegama iz svijeta medicine?

TS: Izliječio sam na stotine pacijenata. Mnogi od njih su imali finalne stadije raka ili su imali kancerogena oboljenja u naprednim stadijima, naročito je bilo puno onih koji su mi se obratili za pomoć nakon neuspjelih konvencionalnih tretmana i terapija. Većina njih se u potpunosti oporavila nakon tretmana sa sodom bikarbonom i još uvijek normalno žive i rade. U slučaju ako se sodom bikarbonom započne liječenje u ranom stadiju nakon otkrića malih kancerogenih čvorića od veličine do tri centimetra i minimalnog broja metastaza, pacijenti se u potpunosti oporave u 90% slučajeva. Važno je napomenuti kako se puno liječnika slaže s mojom metodom liječenja raka sodom bikarbonom.

EH: Ne postoji li način kako bi ove dokaze sa zadravstvenim kartonima pacijenata koji su izliječeni od raka sodom bikarbonom mogli iskoristiti kao pritisak na medicinska udruženja kako bi ozbiljno shvatili vaš rad?

TS: Ne, jer je potrebno demonstrirati rad na stotine potpuno dokumentiranih slučajeva i to na način samo da bih trebao raditi u nekoj klinici koja se bavi istraživanjem raka. Za mene je to nemoguće jer su me isključili iz medicinske zajednice.

EH: Mnoge žene imanju Candidu koja im stvara bojne ginekološke probleme u stvari Candida danas stvara pošast ženskih bolesti, od problema s reproduktivnim organima do ženskih kancerogenih oboljenja. Imate li kakav savjet za njih?

TS: Da bi žene iskorijenile kronične gljivične probleme i ginekološke gljivične infekcije, one bi se svakodnevno trebale kupati u dvije litre čiste prokuhane vode koja se ohladi na tjelesnu temperaturu u koju se razmute dvije jušne žličice sode-bikarbone. Taj tretman se treba obavljati u periodu od dva mjeseca, osim za vrijeme menstrualnog ciklusa. Candida ili Kandida je vrlo otporna gljivica i potrebno je dugo vremena da se iskorijeni.

 

--

 

January 30, 2012 at 11:48 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Orah – lekovita svojstva

 

Da biste svakodnevno konzumirali neku od zdravih i nadasve ljekovitih namirnica, ponekad je sasvim dovoljno da zavirite u vlastiti vrt.

Nakon što je otkriveno da samo sedam oraha na dan pruža zaštitu od srčanih bolesti, orasi su odmah proglašeni superhranom. No orašaste plodove već dugo smatraju najsavršenijom hranom u prirodi.

Otkriveno je da od svih drugih orašastih plodova, orasi sadrže najveću razinu antioksidanata. A kad se govori o hrani koja je zdrava za srce, orasi se nalaze među tri najzdravije namirnice.

Osim što su bogati antioksidantima, sadrže i zdrava vlakna, proteine, vitamine i minerale. Ne čude stoga istraživanja koja pokazuju da redovno uzimanje oraha može smanjiti rizik od srčanih bolesti, nekih oblika raka i dijabetesa tipa 2.

Jedna od zanimljivosti jest i da ORAH izgleda kao mali mozak, čak su bore i uvijanja baš kao i neo-korteks. Danas je poznato da orah pomaže u razvoju više od tridesetak neuro-transmitera za moždane funkcije.

U najnovijem istraživanju naučnici sa Univerziteta Scranton u američkoj državi Pennsylvania analizirali su sadržaj antioksidanata u nekoliko vrsta orašastih plodova: orasima, bademima, kikirikiju, pistacijama, lješnjacima, brazilskim orasima, pekan orasima, makadamija orasima i indijskim oraščićima.

Voditelj studije dr. Joe Vinson kaže: ‘Orasi su rangirani iznad kikirikija, badema, pekan oraha, pistacija i drugih plodova. Šaka oraha sadrži gotovo dvostruko više antioksidanata nego ista količina bilo kojeg drugog orašastog ploda. Nažalost, ljudi baš ne jedu puno oraha. Naše istraživanje ukazuje da u sklopu zdrave prehrane treba jesti više oraha.’

Tim dr. Vinsona otkrio je da su osim po količini antioksidanata orasi superiorniji i po jačini antioksidanata koje sadrže. Oni koji se nalaze u orasima su 15 puta snažniji od vitamina E koji je na glasu kao vrlo snažan antioksidant.

Naučnici ističu da je prednost oraha to što ih ljudi jedu neobrađene. Toplina od pečenja u pravilu smanjuje antioksidantska svojstva oraha i bilo kojeg drugog orašastog ploda.

Nažalost, mnogi izbjegavaju orahe jer misle da su masni i debljaju. No orasi sadrže zdrave polinezasićene i mononezasićene masti koje ne začepljuju krvne žile kao zasićene masti. Jedete li orahe nećete se udebljati, osim toga mogli biste i smršavjeti jer oni izazivaju osjećaj zasićenosti.

‘Sedam oraha na dan idealna je količina kako bismo dobili maksimalnu korist od njih’, dodao je dr. Vinson.

Orahova jezgra najviše sadrži ulja (55-65%), zatim visokovrijednih bjelančevina (15%) te isto toliko ugljikohidrata, a bogata je i kalijem, magnezijem, fosforom, željezom te vitaminima B i C. List oraha sadrži čvrsto ulje žućkaste boje, tanin, kiseline te tvari ljutog i gorkog ukusa.

Pošto sadrži neraspadnute ljekovite sastojke, od orahovog lišća se mogu spravljati sirupi, ekstrakti i slični preparati. Lišće je najbolje upotrijebiti dok je zeleno i svježe.

 

 

 

LJEKOVITO DJELOVANJE

ČAJ

Čaj od mladog lišća oraha, uz dodatak meda, koristi se za čišćenje, poboljšanje krvne slike i jačanje krvi, zatim jačanje želuca, olakšavanje probave, protiv raznih čireva, kostobolje, gnojnih rana svih vrsta, te za ispiranje i oblaganje upaljenih očiju.

Efikasan je u liječenju rahitičnih oboljenja kostiju, opće slabosti organizma, krvarenja zuba i bolesti desni.

Vrlo dobri rezultati postižu se u slučaju saniranja bubuljica, krastica na glavi, lišajeva na bradi, gnojnih osipa, prekomjernog znojenja nogu i bijelog pranja.

 

SIRUP

Od zelenih nedozrelih plodova ili samo od zelene ljuske, uz dodatak meda, priprema se ljekoviti sirup. Kod vanjske primjene orah se koristi za obloge i kupanje, protiv upale očiju, kroničnog ekcema i nečistih rana, a može da posluži i kao odličan preparat za kosu.

Mladi, zeleni orasi su bogati vitaminom C te drugim vitaminima te se stoga stavljaju u med kao “slatko”. S obzirom na to da predstavlja pravu riznicu vitamina proizvodi od oraha daju se bolesnicima, slabašnoj djeci i slabokrvnim osobama. Kada se trljaju na zraku, svi dijelovi biljke potamne i „oboje“ ruke crnom bojom koja se teško skida. Međutim, upravo zahvaljujući toj osobini od oraha se dobiva kvalitetno ulje koje se nanosi na kožu prije sunčanja, kako bi se osiguralo ravnomjerno i lako tamnjenje.

 

PROTIV ZNOJENJA NOGU

U 2 litre vode potopiti po 5 većih žilca usitnjenog orahovog lišća i kore mladog hrasta. Zakuhati i ostaviti na vatri 10 minuta. Kada pripravak postane mlak u njemu oprati noge. Ne brisati noge nakon pranja već ih ostaviti da se osuše na zraku.

 

ZA JAČANJE KOSE

Samljeti 10 žlica orahovih jezgri i staviti u 1 litru alkohola (96%). Bocu sa mješavinom dobro zatvoriti i ostaviti je da stoji na toplom mjestu 2 tjedna. Dobivenom tekućinom svaku večer masirati kožu glave, zatim oprati kosu i osušiti.

 

 

 

Zanimljivosti:

► Latinsko ime Juglans regia. dolazi od „Jovis glans“= Jupiterov žir, te „regia“= kraljevski dvor, što potvrđuje njegovu plemenitost.

► Zbog svoje vrijednosti nazivali su ga „ kraljevskim orahom“, a u narodu se pojavila i izreka: „ Kao što nije sigurna sjemenka u ljusci oraha, tako je nesigurno i sve što čovjek očekuje u braku“.

► Budući da jezgra oraha izgledom asocira na mozak, smatrali su je hranom koja potiče rad mozga!

► Poslovica kaže: „U kameno doba, dok je čovjek jeo žireve, bogovi su jeli orah!“

► Zanimljiva pojava kod oraha je tzv. apomiksis, plod sa sjemenom nastao bez oplodnje, čest slučaj i kod limuna.

► Od davnina su poznata ljekovita svojstva oraha, sabiru se kora, rese i sok (travanj, svibanj),

listovi (lipanj), nezreli plodovi (lipanj, srpanj) te zreli plodovi (rujan).

Kao namirnica u ljudskoj prehrani orah se koristi od samog stvaranja svijeta. Biblija već u samom svom uvodnom poglavlju orašaste plodove stavlja uz žitarice i voće među idealnu prehranu koju je Bog namijenio čovjeku.

 

Listovi oraha sadrže tanine, eterično ulje, inozit, kvarcetin, gorke tvari te juglan.

Ljuska sadrži tanin, masno ulje, oksalnu, limunsku i jabučnu kiselinu, emulzin, peroksidazu, hidrojuglan, inozitol, smole te mnoge soli.

Jezgre oraha sadrže preko 50 % masnih ulja, nezasićenih masnih kiselina, aminokiseline, bjelančevine (16%), ugljikohidrate (18%), mineralne soli, vitamin A, u manjim količinama vitamine C, E, B6, folnu kiselinu, Zn, Cu, Mn, K, Ca, P, J, S, Mg. U orasima su nađeni i flavonoidi (tvari antioksidativnog djelovanja) a pomažu u borbi protiv karcinoma i srčanih bolesti.

Iako je kaloričan (na 100g ima 698 kcal ili 2924 kJ) i mastan, zbog brojnih ljekovitih svojstava ipak se preporuča njegova upotreba posebno stoga jer je dokazano da djeluje na smanjenje sadržaja ukupnog i štetnog LDL kolesterola u organizmu.

Orah jača imunološki sustav, uravnotežuje tlak, pomaže kod slabe jetre, koristi se kao oblog za rane, te kod raznih kožnih bolesti kao što su akne, tvrdokorni ekcemi, ozebline, čaj se koristi za grgljanje te protiv proljeva, u obliku kupelji koristi se kod znojenja ruku i nogu, čaj od resa koristi se protiv pucanja kapilara i krvarenja hemoroida i za brojna druga stanja. Kao i kod svih droga koje sadrže trijeslovine, i ovdje je potreban oprez jer kod osjetljivih ljudi može uzrokovati slabost i povraćanje.

Njegova višestruka iskoristivost čini ga stvarno kraljem među voćem:

- svježi listovi koriste se za bojenje kose i kože (zbog juglana koji sadrže), juglon dobiven iz svježih listova i usplođa dodaje se kao boja kremama i uljima za sunčanje

- poznato je i da listovi djeluju insekticidno, svježi listovi zbog jaka mirisa tjeraju kućne nametnike, osobito mrave, moljce, uši, stjenice i druge kukce

- od omotača ploda oraha priprema se orahova rakija koja se smatra univerzalnim sredstvom za sve probleme sa želucem

- od mladih zelenih oraha proizvode se sirup, ekstrakt, tinktura, orahovo ulje

- od mladih pupoljaka radi se mast protiv prhuti i ispadanja kose

- orah je svoju upotrebu našao i u drvnoj industriji kao vrlo kvalitetno drvo za proizvodnju namještaja, a drvenaste ljuske koriste se kao ogrjevni materijal, nastirka pa čak i u cvjećarstvu kod izrade aranžmana

- naravno orah je neizostavna namirnica za pripremanje kolača

 

Recepti:

RAKIJA OD ORAHA (ORAHOVAČA)

Sastojci:

1 l rakije

20 mladih zelenih oraha

1g klinčića

1 g cimetove kore

1 g suhog korijena đumbira

250 g šećerne otopine

Priprema:

Operite orahe, narežite na četvrtine i prelijte rakijom, dodajte klinčić, cimet, đumbir, začepite pa stavite na sunčano mjesto neka stoji mjesec dana; sada dodajte u rakiju šećernu otopinu i ponovo stavite na sunce na mjesec dana; nakon toga procijedite i možete koristiti.

 

SIRUP

Sastojci:

½ kg zelenih oraha

1 l vode

2 kg meda

Priprema:

Sakupite mlade, zelene orahe, operite, narežite na četvrtine pa kuhajte 2 sata. Procijedite pa dobivenu tekućinu pomiješajte s medom, a zatim ponovo kuhajte da se zgusne ko sirup.

Primjena:

Jedna žlica za kavu sirupa na 1,5 dl vode ili čaja, 2 do 4 puta. Sirup se koristi za jačanje želuca i štitnjače te mišića i čitavog organizma. Razrijeđen se koristi za grgljanje kod upale grla i usne šupljine.

 

MAST

Sastojci:

5 žlica mladih pupoljaka

½ kg svinjske masti

Priprema:

Pupoljke kuhati u masti pola sata, spremiti u ambalažu s poklopcem, ohladiti, čuvati u hladnjaku.

Primjena:

Protiv prhuti i opadanja kose.

--

 

February 10, 2012 at 5:43 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

U borbi protiv peruti korisni su:

• beli luk - prepolovite pola glavice belog luka i istrljajte teme, sumporna jedinjenja iz luka deluju protiv gljivica, koje izazivaju perut;

• maslinovo ulje - pakovanje od maslinovog ulja omogućuje obnavljanje površinskog sloja kože glave kod suve peruti;

• kopriva - kapi koprive utrljane u teme posle pranja kose sprečavaju opadanje kose i razvoj peruti;

• žalfija - isperite teme čajem od žalfije, koja deluje antigljivično i smanjuje preterano mašćenje temena;

• jabukovo sirće - razblaženo vodom masira se u teme da se spreči perut.

 

--

 

February 11, 2012 at 2:34 PM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Kakao - hrana bogova

 

Od davnina kakao se smatra dragocjenom namirnicom.

Prema astečkom kralju Montezumi, ovaj je napitak bio rezerviran za ratnike i društvenu elitu, a imao je sakralne i svečane karakteristike.

Švedski botaničar Linne, dao je biljci naziv Theobroma cacao L. gdje "theobroma" upravo znači "hrana bogova".

Kakao raste na drveću prosječne visine 4-8 metara i spada u vazdazelene biljke porodice Sterculiaceae.

Porijeklo ova biljka vuče iz tropskih krajeva južne Amerike, a plod se najčešće koristi za izradu kakao praha i čokolade.

Plod stabla kakaa je jajolikog oblika, dugačak do 30 cm i teži do 500 grama. U plodu unutar bijelog mesa se nalazi 20-60 sjemenki. Pulpa se koristi za izradu sokova, a od ploda nastaje kakao prah i kakao maslac, a može se jesti i čitav plod.

Svako sjeme sadrži i do 50% masti od koje se radi kakao maslac. U kakau se nalazi i teobromin, sastojak vrlo sličan kofeinu.

U divljem obliku, kakao je danas moguće pronaći još samo u podnožju Anda na visini 200-400 metara, u području Amazone i u blizini rijeke Orinoco.

Prvo europsko susretanje s kakaom imao je Christopher Columbo koji je kakao nazvao "lješnjacima čudesnog izgleda". Kakao je u Europu prvi put doputovao u obliku napitaka 1519. godine.

Zdravstvene dobrobiti kakaa

Sirovi kakao, u zrnu, komadićima ili u prahu, smatra se, prema svojim nutritivnim svojstvima, jednom od najhranjivijih namirnica na svijetu. Zbog toga ova namirnica spada u kategoriju superhrana.

Kakao:

• štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala

• smanjuje stres i depresiju

• štiti od bolesti srca i krvnih žila

• štiti od mnogih vrsta raka

• odličan je izvor željeza

• regulira razinu šećera i kolesterola

• potiče bolje pamćenje i koncentraciju

• smanjuje opasnost od srčanog udara

• pomaže u regulaciji krvnog tlaka

Kakao sadrži više od 300 kemijskih tvari s pozitivnim učinkom na zdravlje.

Po svojem sastavu, kakao je iznimno bogat antioksidansima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma.

Antioksidansi štite Vaš organizam od bolesti i od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja.

Kakao sadržava najvišu koncentraciju antioksidanta u usporedbi s bilo kojom namirnicom u svijetu. Ti antioksidanti uključuju polifenole, katehine i epikatehine.

 

Gledajući po težini, kakao ima više antioksidanata nego crno vino, borovnice, acai bobice, šipak i goji bobice ZAJEDNO!

Kakao, zbog svojeg sastava bogatog mineralima (posebno magnezijem) pomaže u borbi protiv stresa.

Magnezij odgovoran za preko 300 procesa u organizmu - od probave, do rada srca i mozga.

U svojem sastavu, kakao sadrži katehine, polifenole za koje se vjeruje da štite od srčanih oboljenja, karcinoma, ali i niza drugih bolesti.

Nadalje, kakao je izvrstan izvor željeza, kroma, mangana, cinka i vitamina C. U 28 grama kakaa dobit ćete čak 314% dnevne preporučene količine željeza.

Prema rezultatima istraživanja provedenog na Australskom međunarodnom institutu za dijabetes, dijabetičari koji redovito konzumiraju kakao imaju znatno bolji krvni tlak i manju opasnost od srčanih oboljenja i infarkta.

Ova čudesna biljka sadrži i PEA (feniletilamin). Radi se o skupu spojeva koje Vaš organizam luči kada ste zaljubljeni, pa stoga ne čudi kako mnogi potrebu za ljubav zamjenjuju čokoladom čiji je glavni sastojak kakao.

U kakao se nalaze i serotonin i dopamin, hormoni sreće. Zrno kakaa obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak i pomažu cjelokupnom funkcioniranju organizma.

Zbog svega navedenoga, uvrstite kakao u Vašu svakodnevnu prehranu.

Međutim nemojte se zavaravati da jedući običnu čokoladu (koliko god ona crna bila) unosite u organizam zdravi kakao. Nažalost u procesu proizvodnje čokolade kakao se zagrijava i gubi svoja nutritivna i ljekovita svojstva.

Kupujte čisti, organski kakao i uživajte u njegovim blagodatima.

Neka hrana bogova bude i Vaša hrana!

 

--

 

February 16, 2012 at 12:52 PM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Ljekovita Svojstva Koprive

 

Velimir Gašparić

Za rješenjem naših zdravstvenih problema, ponekad zaboravimo na to, da nam je priroda već dala sve potrebno za zdravlje i da su nam na dohvat ruke prirodni i besplatni lijekovi.

Maria Treben u knjizi “Zdravlje iz Božje ljekarne“ za koprivu kaže:

„Kopriva je jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka. Kad bi ljudi shvatili, koliko je ova biljka ljekovita, sadili bi samo koprive.”

Svi dijelovi koprive – stabljika, lišće, korijen i cvijet – imaju ljekovita svojstva.

U drevna vremena kopriva je bila vrlo cijenjena. Na slici Albrechta Duerer (1471 – 1528) možemo vidjeti anđela sa koprivom u rukama.

Švedski znanstvenik Abbe Kuenzle tvrdi, da bi kopriva odavno nestala sa lica zemlje, ako ne bi imala žalce. Životinje i insekti bi ju odavno pojeli.

Jednom sam dao savjet majci sedmero djece, koja je od svog zadnjeg poroda patila od glavobolje i ekcema, da pije čaj od koprive.

U kratkom vremenu riješila se ekcema i glavobolje. Pošto ekcem ima unutarnji razlog, treba ga liječiti uzimajući trave koje čiste krv.

Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi.

Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. Zbog toga koprivu preporučuju kao dio proljetnog čišćenja organizma.

U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za bolesti jetre i žući, za poremećaje sna, kod tumora slezene, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd. Čaj se pije 4 tjedna. Nemojte čaj zakuhati, jer će to uništiti dragocjene sastojke. Možete piti 1 čašu čaja od koprive svaki dan tokom cijele godine, radi prevencije. Čaj od koprive također je blagotvoran kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ako imate manjak željeza u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, kopriva je to što Vam treba! Kopriva sadrži puno željeza, i uspješno se koristi kod anemije. Nakon određenog vremena, opet ćete se osjećati puni energije i zdravlja.

Jednom mi je došla mlada žena, koja je izgledala anemično. Osim nedostatka željeza, imala je probleme sa želucem, žučnim mjehurom i patila je od glavobolje. P

reporučio sam joj čaj od koprive. Nakon nekog vrjemena opet sam ju sreo, a ona mi je sa oduševljenjem rekla, kako joj je brzo pomogao čaj od koprive. Cijela se njezina obitelj okrenula prirodnom načinu liječenja.

Čaj od koprive je diuretik i zbog toga se može koristiti kod vodene bolesti. Izgrađuje krv i zbog toga je dobrotvoran kod mnogih bolesti krvi.

U kombinaciji sa drugim ljekovitim biljem, kopriva se može uspješno koristiti za liječenje leukemije. Ljudi, koji pate od alergije, uključujući peludnu groznicu, također bi trebali piti čaj od koprive.

 

Kopriva je jedna od najrasprostranjenijih ljekovitih biljaka našeg prostora. Gotovo da raste svuda, a cvjeta od proljeća pa sve do jeseni. Ljekovita je, jestiva i nadasve korisna za opće stanje organizma. Kopriva se još u Grčkoj koristila za masažu protiv reumatskih bolova, pa odatle u narodu udomaćeno neobaziranje na njeno žarenje prilikom nasumičnog dodira. Kopriva utječe na izmjenu tvari i u organizmu potiče izlučivanje probavnih sokova te olakšava metabolizam masti. Sadrži puno klorofila, minerala (kalcija, kalija, željeza i fosfora) i vitamina (C i A). Flavonoidi koje sadrži pozitivno djeluju na naš organizam, ekstrakt korijena koristi se protiv opadanja kose, a zbog količine željeza ima pozitivan učinak na stvaranje crvenih krvnih zrnaca. U poljoprivredi je dobra ne samo kao insekticid već i kao biljno hranjivo. Zato se osvrnite oko sebe, naberite listove koprive i krenite maštom prema zdravlju.

 

 

Kopriva se preporučuje za liječenje niza bolesti

- čisti krv,

- obnavlja crvena krvna zrnca,

- čisti tijelo od nepoželjnih i štetnih tvari;

- liječi teške trbušne tegobe,

- menstruacijske i druge ženske tegobe,

- bolesti mokraćnih organa,

- slabo mokrenje,

- teška bubrežna oboljenja,

- upalu mjehura,

- čir na želucu, crijevima i plućima,

- čisti pluća od sluzi,

- liječi teško disanje i astmu;

- jača cjelokupni živčani sustav,

- liječi nesanicu, a

- rabi se i za zagrijavanje hladnih nogu.

 

 

ČAJ - 3 velike žlice koprive prelijemo s 1 litrom vrele vode, poklopimo i ostavimo 5 minuta; procijedimo i tijekom dana možemo popiti i 2 litre takvoga čaja. Možemo ga blago i zasladiti, a ako ga podgrijavamo, moramo paziti da ga ne pregrijemo, jer tada gubi svoju ljekovitost.

ČAJNA MJEŠAVINA – u jednakim se dijelovima izmiješa kopriva, broćika i zlatnica: jedna velika žlica ove mješavine stavi se u 1/2 litre vrele vode; nakon 5-10 minuta procijedi se i pije tijekom dana vrlo toplo, u laganim gutljajima.

To je najbolji lijek protiv bolesti bubrega, posebno kada se bubrezi kvrče i suše.

KUPKA - svježi se listovi prokuhaju i u toj se tekućini namaču hladne, promrzle

noge. Hladne noge liječimo i tako da svježe listove stavimo u cipele, držeći ih tako preko cijeloga dana.

ULJE - iscijeđeni se sok koprive pomiješa u jednakim dijelovima s orahovim uljem;dobivamo ulje kojim svaku večer pred spavanje mažemo čelo, sljepoočnice i prsa; time se uklanja nervoza, jačaju živci i pamćenje.

NJEGA KOSE – 100-200 g suhog korijena stavimo preko noći u 3 1 hladne vode i drugi dan kuhamo oko 10 minuta. Dobivamo izvanredno sredstvo za jačanje korijena kose i protiv ispadanja kose. Naravno, može se rabiti i svježi korijen.

VINO OD KOPRIVE – Baš poput čaja i vino od koprive blagotvorno djeluje na organizam. Od pospješivanja imuniteta i slabokrvnosti, pa sve do poticanja probave i mokrenja, kopriva je poput biljke u prirodi. Žari i pali i u tijelu. Zato priprema vina od koprive, na način da dvije žlice mladih listova i dvije žlice cvjetova sedam dana namačete u jednoj litri domaćeg bijelog vina, koje procijeđeno spremite u boce i čuvate na hladnom, predstavlja put ka zdravlju. Dovoljno je da pijete jednu čašicu ujutro tijekom 15 dana.

PALENTA S KOPRIVOM I SKUTOM – Savjetujemo vam da isprobate pripremiti palentu s koprivom i skutom. Naime, to je samo je jedan od bezbroj načina priprave izuzetno ukusnih i nutritivno punovrijednih obroka. Skuhajte 0,5 kg palente (na gusto) i istresite ju na namašćeni pleh (cca. 1 cm visine). Od 0,3 kg svježe skute (odličan odabir je Mirnina kozja skuta) načinite namaz dodatkom prstohvata soli i slatkog vrhnja (0,1 l). 0,5 kg listova mlade koprive operite i ubacite u dvije litre uzavrele slane vode. Kuhajte 5-10 minuta. Procijedite, dodajte nekoliko kapi limuna (da sačuvate barem dio zelene boje) i usitnite. Smjesi kuhane koprive dodajte malo šećera i jedan decilitar slatkog vrhnja te dva jaja, kratko propirjajte u tavi. Na polovicu ohlađene palente nanesite smjesu koprive i zatim smjesu skute, te poklopite drugom polovicom palente. Izrežite u oblik romba.

SVJEŽI SOK OD KOPRIVE – U sokovniku iscijedite sok iz svježe koprive kojeg se konzumira odmah nakon cijeđenja. Možete ga razrijediti vodom i pomiješati s medom.

Dnevno uzimanje deci do dva soka kako bi izliječili slabokrvnost, žuticu, izbacili pijesak iz mokraćnog mjehura te snizili razinu šećera u krvi.

 

--

 

February 24, 2012 at 5:27 PM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Gersonovo cudo

Uploaded by BanneHibiki on Feb 9, 2012

Fascinantna istinita priča o naučniku Maks Gersonu i terapiji koja je spasila živote mnogih ljudi obolelih od raka i drugih hroničnih bolesti. Gersonova terapija je zabranjena i neprihvatljiva od strane medicinskih institucija i farmaceutske industrije, iako je izlečila preko 99% slučajeva koji su smatrani neizlečivim od strane njihovih doktora. Desetine hiljada pacijenata izlečenih od raznih bolesti dokazuje da je Gersonova terapija uspešna i primenjiva. Maks Gerson ukazuje na povezanost čoveka i prirode, kao i našu nemarnost prema zagađenju životne sredine, čime smatra osnovnim uzrokom svih bolesti. Iako otrovan od strane njegovog pomoćnika, Maks Gerson je uspeo da sačuva svoj rukopis i svoje istraživanje i da to prenese svojoj unuci Šarlot, koja do danas uspešno leči ljude širom sveta i bori se da ova terapija svima bude dostupna.

Category: Education

You need Adobe Flash Player to view this content.

--

 

March 5, 2012 at 4:10 PM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Djeca novog sna

 

Nama, našoj djeci, unucima ….

Ovo je veoma interesantan intertvju o nekoj novoj djeci koja se ne mogu razboljeti i o tome kako isto možemo potstaknuti u nama.

Diane Cooper: Djece Novog sna – intervju s Drunvalom Melchizedekom

Diane: Dakle, Drunvalo … tko su “Djeca novog sna” zbog kojih ste tako uzbuđeni?

Drunvalo: Postoje tri vrste djece koja su se danas pojavila u svijetu, a ja sam ih identificirao kao:

• Djeca sa super paranormalnim sposobnostima iz Kine

• Indigo djeca

• Djeca AIDS-a

Na seminarima “Cvijet života” govorimo o djeci iz Kine. Ako se sjećate, otkriveni su 1984. kada se pojavilo dijete koje je imalo sposobnosti iznad svakog očekivanja. Istraživači su proveli sva moguća ispitivanja psihe, sva su bila 100% ispravna i nakon svakog ponovljenog ispitivanja. Mogli ste izvlačiti karte u nekoj drugoj prostoriji a on bi svaku pogodio. On je točno pogađao o kojoj se karti radi.

Tada je ekipa Omni časopisa otputovala u Kinu i napisala članak o tom otkriću. Našli su jedno takvo dijete, a onda drugo… Kada su 1984. otišli tamo pretpostavljali su da je to prijevara pa su napravili eksperimente smjestivši stotinjak djece u jednu prostoriju, uzeli su knjigu i nasumce istrgnuli stranicu koju bi izgužvali i stavili ispod pazuha. Ta su djeca mogla čitati svaku riječ s te stranice. Radili su eksperiment za eksperimentom, a odgovori su bili bezprijekorni. Fenomen se nije tamo i zaustavio. Takva djeca ne žive samo u Kini. Oni se pojavljuju širom svijeta. Osobno sam razgovarao s roditeljima koji bi me pitali: “ … što da radim … imam dijete koje sve zna?”

Pretpostavljam da Lee Carol takvu djecu rođenu u SAD naziva “Indigo djecom”. Osobno, mislim da su obje skupine djece došle iz istog izvora, iako nisam u to posve siguran.

Izgleda da postoje dvije skupine izuzetno čudesne djece s posebnim moćima. Treća skupina me najviše zanima – *Djeca AIDS-a*. Prije otprilike 10 ili 11 godina, u SAD-u se rodila beba s AIDS-om. Pretrage nakon poroda i 6 mjeseci kasnije su pokazale da je dijete AIDS pozitivno. Pretrage su i nakon godinu dana, a i kasnije bile pozitivne. Dijete nisu kontrolirali do njegove 6 godine kada su pretrage pokazale da je AIDS nestao! Pretrage su pokazale da je svaki trag AIDS-a i HIV-a nestao! Više nije bilo traga da je ikada imao AIDS ili HIV! Odveli su dijete u UCLA da vide što se događa i tamo su pretrage pokazale da dijete nema normalnu ljudsku DNK. U normalnoj DNK imamo četiri aminokiseline koje se kombiniraju u 3 grupe stvarajući 64 različita obrazca koji se zovu kodoni. Ljudska DNK širom svijeta uvijek ima 20 kodona koji su aktivni, a ostali su neaktivni, osim 3 koji predstavljaju prekidače za zaustavljanje i uključivanje kodova, upravo kao na računalu. Znanost je uvijek pretpostavljala da su oni koji su bili isključeni predstavljali stare programe iz naše prošlosti. Ja sam ih uvijek promatrao kao aplikacijske programe računala.

U svakom slučaju … taj je dječak imao 24 uključena kodona – 4 više od svakog drugog ljudskog bića. Onda su ispitivali to dijete kako bi ustanovili snagu njegovog imunog sustava.

U petrijevu posudu su stavili letalnu dozu AIDS-a koju su pomiješali s njegovim stanicama, a one su ostale potpuno nepromijenjene. Tada su povećavali dozu sve do 3000 jaču dozu od onog što je bilo potrebno da bi se zarazio čovjek, a stanice dječaka su ostale potpuno zdrave. Tada su počeli ispitivati dječakovu krv s raznim agensima kao što je npr. uzročnik raka. Ustanovili su da je dijete imuno na sve ! Zatim su našli drugo dijete s istim uključenim kodonima, zatim još jedno i onda njih 10000, zatim 100 000 pa 1 milijun. Tako je UCLA istražujući širom svijeta zaključio da 1% svjetskog stanovništva posjeduje tu novu DNK. To predstavlja oko 60 milijuna ljudi koji prema starim kriterijima nisu ljudi.

Diane: Jesu li ti aktivacijski kodoni nađeni samo kod novorođenčadi?

Drunvalo: Pa, uglavnom kod djece, međutim sada ih nalaze i kod odraslih – baš kao u Teoriji 101. majmuna. Sada već mnogi ljudi imaju te kodone i to se brzo širi. – poput neke bolesti. To je poput neke epidemije … a to je tek početak. Drugi dio se odnosi na knjigu naslova “Razotkrivanje Biblijskog koda” – koja se bavi ispitivanjem Hebrejskih biblijskih knjiga specijaliziranim računalnim programima. Ako pogledate 164. stranicu te knjige vidjet ćete šta se dogodilo kad su istraživači upisali riječ AIDS u program. Kada su to učinili, program je izbacio riječi: HIV, u krvi, imuni sustav, smrt – sve stvari koje zamišljate uz riječ AIDS, ali u kutu je stajala opaska koju nisu razumjeli: “kraj bolesti”. Mislim da je to upravo ono što se događa u navedenim slučajevima.

Znanost je ustanovila da ima tako mnogo ljudi koji imaju tu stranu DNK, pa vjeruju da se na Zemlji rodila nova ljudska vrsta koja se ne može razboljeti.

A sada ono što je stvarno nevjerovatno – oni smatraju da mutaciju DNK uzrokuje veoma specifični emocionalni i mentalni poticaj – u obliku vibracija, koji dolazi iz tijela. Sjeo sam s Gregg Bradenom koji je bio jedan od prvih osoba koja je pisala o tome i mi vjerujemo da postoje tri dijela ovog fenomena.

Prvi dio je povezan s umom koji vidi Jednotu. On vidi Cvijet života. On vidi kako je sve međusobno povezano, ne vidi ništa odvojeno.

Drugi dio je usredotočenost na srce i izražavanje ljubavi.

Treća dio iziskuje napuštanje polariteta – prestati osuđivati svijet. Sve dok svijet procjenjujemo kao dobar ili loš, ostajemo u stanju polariteta, u palo stanje. Vjerujem da su se ljudi s novom DNK, na neki način, odvikli procjenjivati i u stanju su u kojem vide samo Jednotu, a osjećaju Ljubav. Sve što čine unutar sebe stvara vibracijske oblike koji, kada se reproduciraju na računalnim ekranima, izgledaju poput molekule DNK.

Stoga, znanstvenici smatraju da sām način njihovog života djeluje na građu DNK i odražavajući ga, mijenjaju i 4 kodona, čime ti ljudi postaju imuni na bolesti.

Ono što oni ne znaju, pa se stoga mnoga istraživanja time bave, je da vjerovatno postoji još nešto osim tog snažnog imuniteta, tko zna. Možda posjeduju karakteristike o kojima nismo mogli ni sanjati. Često se pitam jesu li oni međusobno povezani? Komuniciraju li telepatski?

Diane: Jeste li sreli takve ljude? Jesu li dostupni?

Drunvalo: O tome znam već dvije godine i osobno sam slijedio taj put pa mislim da sam dokučio ono što oni rade. Otišao sam u merkabu i zamolio svoj podsvjesni um da promijeni moje kodone na isti način, i odonda se nisam uspio razboliti. Ne znam jesam li ih uspio promijeniti ili ne. Vjerujem da je jedini način na koji to mogu provjerim, učiniti DNK ananlizu. Međutim, bio sam izložen svim vrstama bolesti, a kad je netko bio bolestan namjerno bi bio blizu njega kako bi se zarazio. Pokušavao sam se razboljeti – ali nisam uspio. Osjećam da se nešto dogodilo – možda će to trajati samo sat vremena i nestati ….

Zanimljivo je da takvu novu DNK, Super – paranormalna djeca Kine skoro da i nemaju. To je također otkriveno i u Rusiji i u SAD. Izgleda da postoje područja takvih slučajeva i ako je točno ono što mislimo – to bi trebalo imati veze s nečim specifičnim, a to je da u tim područjima je većina ljudi krenula putem nekog New Age pokreta.

Diane: Smatrate li da ti ljudi nesvjesno stvaraju promjene unutar DNK?

Drunvalo: Mislim da je netko utro put – jedno je dijete negdje to učinilo. Onda je to stavilo unutar mreže i sada se to nalazi u podsvjesti Zemlje i svima je dostupno. Kada se jednom to dogodi, na neki način se drugi ljudi priključe na podsvjesnoj razini u dubokoj meditaciji i molitvi te se tada dogodi promjena. Rođena je nova vrsta ljudi i to je jedan od najznačajnijih fenomena koji se dogodio na Planeti! Nevjerojatno je da do sada nitko nije ništa znao o tome.

Diane: Da, pa vi ste jedini kojeg sam čula da govori o tome.

Drunvalo: Mi to pratimo već 2 godine ali sam čekao da o tome progovorim jer sam želio biti siguran kako je to stvarno. U knjizi koja se zove “Indigo djeca” navedena su opširna istraživanja o toj djeci. Postoje i web stranice gdje s roditeljima takve djece razgovaraju o onom šta se točno događa s tom djecom. Kako sam već prije rekao, ta djeca točno znaju kako se osjećate i što mislite. Ništa ne možete od njih sakriti. To je stvarno čudesno! Meni to izgleda poput ET fenomena, jedino što oni ne dolaze ovdje u svemirskim brodovima – već dolaze u duhovnom obliku uključujući se u zemaljski evolucijski ciklus i pridružuju nam se.

Često sam razmišljao da kada duhovi ulaze s desne strane Planete – npr. u Nepal, Tibet ili Kinu utjelovljena bića preuzimaju fizičke osobine tamošnjih ljudi, a ako dolaze sa zapadne strane – s logične strane, fizičke karakteristike – DNK je promijenjena. To samo nagađam. Samo pokušavam promatrati i razumjeti što se događa. U slijedećoj ću radionici pokušati sve sažeti, sve što sam naučio i poučiti ljude kako da tome pristupe kako bi učinili promjenu. Mislim da znam – ili sam veoma blizu.

Diane : A to ima veze s bivanjem u određenom stanju svjesti?

Drunvalo: Da, vrlo specifično stanje svijesti stvara promjene u vašoj DNK – i mislim da je to tek početak nečeg mnogo većeg od toga. Činjenica da bi to mogao biti kraj bolestima je samo sitnica sveobuhvatne slike.

Diane: Kako bi ovaj poseban način rada i otkrića mogao djelovati na aktivaciju DNK koja se pojavljuje na sve strane.

Drunvalo: Dobro, ako poznajete svoje lagano tijelo i znate kako energija psihe djeluje, ako razumijete vezu podsvjesti s životom na ovom Planetu, onda možete tamo ući i zamoliti svoju podsvjest. Vaša podsvjest točno zna koji je kodon kod te djece izmijenjen i ako zamolite da se te stvari dogode kroz vaše svjetlosno tijelo i u prisutnosti Boga, to bi se trebalo dogoditi. To također zahtjeva odustajanje od polariteta – više ne treba razmišljati u terminima dobra i zla, već uočavati cjelokupnost i cjelovitost, te savršenstvo života. To je vrlo jasano i određeno funkcioniranje uma te emocionalnog i tjelesnog odaziva. Tjelesni odaziv je onaj u kojem vaše tijelo jednostavno ne priznaje dobro i loše, već uočava viši smisao iza svega. Svi mi znamo te stvari – svi, od Isusa, Krishne i Sai Babe su dugo govorili o tim stvarima, ali ovo je prvi puta da sam svjestan gdje se nešto stvarno mijenja u vanjskom okruženju. Ljudska DNK se stvarno mijenja. Mnogi među nama su govorili o tome – ali ništa od toga nije zanimalo znanost. Sada je to uočeno i dokumentirano.

Diane: Ako je tome tako, kakav utjecaj to ima na naš život danas?

Drunvalo: Mislim da svatko među nama ima izbor slijediti ovaj poseban obrazac kojeg su djeca postavila ili ne. Rečeno je da će “djeca utirati put”. Ako želimo i vjerujemo toj djeci, kao ja, jedan od pratećih efekata je otpornost na bolesti.

Diane: Mnogi među nama biraju besmrtnost. Međutim, neki bi ljudi rekli da biti imun prema bolestima znači remetiti ciklus života i smrti koji je navodno pomogao uspostavljanju ravnoteže na Planetu. Kako biste odgovorili na to?

Drunvalo: Pa ja jednostavno to ne prosuđujem. To se događa i ako to poremeti ciklus, što vjerovatno hoće na neki način – sve što se događa u životu ima svoj razlog i svrhu. Možda ljudi koji se više ne razboljevaju neće više ni umirati. Možda je njihova svijest tako usklađena s izvornom svrhom Zemlje da bi u konačnici to značilo da je Zemlja cjelovita i potpuna, a ne zagađena, smrtonosna i opterećena porezima. Mi bismo lako živjeli s 6 bilijuna ljudi ili 20 bilijuna … da … živimo drugačije. Postoji puno prostora, a mi koristimo svoje izvore na način da ubijamo Planet. Možda bi kroz te ljude mogli dobiti očigledne odgovore. Za nekoga je pomak u stanje u kojem bi bio imun bio veoma moćan nagovještaj da je konačno, na neki način, usklađen sa životom.

Možemo ovaj process izjednačiti s mutacijom bakterija i virusa. Mi napadamo njihov sustav zagađivačima kao što je na primjer penicillin i to ih sve ubija, osim nekolicine koja postaje snažnija. A onda što se događa, ta nekolicina postaje otporna na otrove kojima ih mi tretiramo. Zar nismo učinili istu stvar? Mi mutiramo dok ne postanemo otporni na zagađenja, viruse ili bolesti. Znate, postoji druga stvar koja se dogodila prošle godine – AIDS je pao za oko 47% – što je najznačajniji pad neke bolesti u povjesti svijeta. Vjerujem da to ima velike veze s ovim o čemu smo govorili.

Diane: To je veoma uzbudljivo!

Drunvalo: Da, jako! Ja samo dozvoljavam Zemlji da me potstakne u smjeru u kojem trebam krenuti. Naravno, važno je poznavati naša svjetlosna tijela i kako ih koristiti, ali djeca vrlo oprezno govore - dođite ovim putem – i vidite kamo on vodi.

Diane: Hoće li se vaše slijedeće radionice usredotočiti na to?

Drunvalo: Da, sakupit ću sve što sam naučio proučavanjem posljednje dvije godine i rad na Zemlji/Nebu u jednostavan odgovor kako bi svima bio dostupan prostor u kome djeca imaju pristup. Trudit ću se i dati sve od sebe.

• >

> Web stranica Diane Coope je http://oneflynangel.com.

• > Drunvalo Melchizedek, osnivač Flower of Life (Cvijeta život), je posvećen I probuđen iscjelitelj I učitelj. Vježbe I druge fascinantne informacije o podizanju svijesti kako bi se poticao mir u svijetu možete naći na njegovoj web stranici: www.drunvalo.net.

--

 

August 2, 2012 at 9:04 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Prvi korak do zdravlja 7 (hrana)

- SODA BIKARBONA - SVET BEZ RAKA - DR.SIMONCINI

 

You need Adobe Flash Player to view this content.

--

 

August 2, 2012 at 9:25 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Dr. Slađana Velkov - Predavanje 06.06.2012. na Salašu Volić

Published on Jun 14, 2012 by Salaš Volić

Dr Velkov je jedan od (retkih) lekara koji su posvećeni istini. Njeno predavanje usmereno je na otkrivanje zabluda i mitova u našoj ishrani i načinu života. Ali ona govori i o tome kako postići dug i zdrav život.

Na ovom predavanju, u pravom ambijentu za razgovore o zdravom načinu života, govorila je o Suncu kao izvoru života, kakav je uticaj mesa, mleka i jaja na naše zdravlje, o živoj (sirovoj) vegan hrani, toksinima, uzrocima i tretmanima bolesti, primerima bolesnika izlečenih živom hranom, a na kraju je dala i preporuke za zdrav i dug život.

You need Adobe Flash Player to view this content.

--

 

August 7, 2012 at 8:54 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

You need Adobe Flash Player to view this content.

Published on Jul 19, 2012 by jelenadanilovic

Godine 1971. Uneskova ekpedicija pronašla je u jednom tibetanskom manastiru recept starokineskog homeopatskog leka. Preveden sa tablice od gline, ovaj recept je objavljen na brojnim jezicima i priblizen medicini 20.veka. Pretpostavlja se da je star od dve do tri hiljade godina pre nove ere. U narodu je već poznata priča o lekovitosti belog luka, a nadam se da će ovaj tretman pomoći mnogima. SREĆNO! :)

*Napomena: Linkovi koje sam pronašla na našem jeziku govore skoro pa identično kao i video na španskom. Razlike su, po meni, nezamerljive. Ali na vama je da odlučite šta mislite da bolje po vas :)

* Tabela sa rasporedom doziranja iz videa:

Dani Doručak Ručak Večera

1 1 kap 2 kapi 3 kapi

2 4 kapi 5 kapi 6 kapi

3 7 kapi 8 kapi 9 kapi

4 10 kapi 11 kapi 12 kapi

5 13 kapi 14 kapi 15 kapi

6 16 kapi 17 kapi 18 kapi

7 17 kapi 16 kapi 15 kapi

8 14 kapi 13 kapi 12 kapi

9 11 kapi 10 kapi 9 kapi

10 8 kapi 7 kapi 6 kapi

11 5 kapi 4 kapi 3 kapi

12 2 kapi 1 kap 25 kapi

*Informacije o istom tretmanu na našim (srpskim) linkovima:

http://www.herbateka.eu/beliluk

http://www.scribd.com/doc/87442800/%D0%9B%D0%95%D0%A7%D0%95%D0%8A%D0%95-%D0%9...

 

*Linkovi o ostalim načinima lečenja belim lukom:

http://www.priroda-leci-sve.com/tibetanski-lek.htm

http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2012/04/18/beli-luk-limun-i-med-prot..

http://www.zdravahrana.com/prirodne-terapije/biljke-kao-lek/beli-luk-terapija...

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/slobodno-vreme/glas-javnosti-23-10-2008/me...

http://prirodnilek.com/beli-luk

http://www.porodicnilekar.net/index.php?option=com_content&view=article&a...

*Izvorni video: REMEDIO QUE CURA TODAS LAS ENFERMEDADES https://www.youtube.com/watch?v=OwgQ0Rsr5Ts&feature=related

 

--

 

August 8, 2012 at 6:23 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Zdravo je piti morsku vodu. Otkrij njene dobrobiti.

You need Adobe Flash Player to view this content.

Published on Jul 17, 2012 by jelenadanilovic

U našem svetu se ukorenilo verovanje da sve što je besplatno ne može ujedno biti i vredno. Pa je teško poverovati i u ovaj naučni dokaz. Ali ako ne počnete da mislite svojom glavom, neko drugi će misliti i odlučivati o vama. MORSKA VODA JE LEKOVITA! Postoje ljudi kojima ta činjenica ne ide u prilog, i oduzima im moć (doduše prividnu) da upravljaju svetom i manipulišu ljudima. Rene Kinton je 1904. naučno dokazao dobrobiti morske vode njenim terapeutskim i preventivnim dejstvom na ljude i životinje, lečeći: neuhranjenost, tifus, koleru, i tuberkulozu. Hajde, sada kada ste to saznali, učinite nešto za vaše zdravlje. UČINITE. Pa makar je morske vode na pretek. A ako nista drugo, bar ste probali. SREĆNO! :)

*Objašnjenja:

-SLANA I SLATKA VODA: Slana voda se nalazi u morima i okeanima, a slatka (sveža) voda je ona koju pijemo, a nalazi se u rekama, jezerima, itd.

-BIOGENOST: Život na Zemlji ne može opstati bez biogenih elemenata (nemetala): ugljenik, vodonik, kiseonik, azot, fosfor i sumpor.

-PATOGENOST: Danas je opisano nekoliko hiljada različitih vrsta bakterija, od koji su neke veoma korisne za čoveka, a oko sto bakterijskih vrsta je sposobno da dovede do pojave bolesti kod čoveka.

-ORGANSKA HRANA: Organska hrana proizvodi se na ekološki čistom i zdravom zemljištu u čistom okruženju i bez upotrebe hemijskih sredstava.

-OSMOZA: Uovom slučaju je to proces filtriranja vode.

-PH VREDNOST: pH vrednost je bezdimenziona veličina i za poređenje se koristi pH skala koja obuhvata vrednosti od 0 do 14. Za kisele rastvore pH vrednost je manja od 7, a za bazne(ALKALNE) je veća od 7. Slatka voda ima pH vrednost 7, što se smatra neutralnom vrednošću.

 

--

 

August 8, 2012 at 6:25 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

SUNCOKRETOVO ULJE

Pravo lekovito bilje cudo je otkrice ruskog lekara dr.F.Karah. On je na kongresu Udruzenja onkologa i bakteriologa kolegama izlozio neobican,jednostavan nacin lecenja ljudskog tela i to pomocu najobicnijeg, kuhinjskog suncokretovog ulja ili zejtina.

Rezultati ovog postupka lecenja izazivaju cudjenje i sumnju prema sadrzaju predavanja dr.Karaha, ali posle preispitivanja njegove terapije uljem ili zejtinom kako se kaze, moze se svako uveriti u verodostojnost njegovih argumenata i isprobati delovanje na sopstvenom telu. Vise je nego zacudjujuce koliko su se ovom neskodljivom metodom lecenja postizu takvi uspesi u lecenju i izlecenju bolesti. I to bez hiruskih zahvata i lekova koji cesto imaju losa dejstva.

Temeljno nacelo ove terapije je veoma jednostavno. Naime, ispiranjem,muckanjem u ustima ulja, sam organizam preuzima dalji postupak samoizlecenja, pa je na ovaj nacin mogucno istovremeno leciti celije, tkiva,ograne, zato se ovim postupkom sprecava unistenje mikroflore. A bez zrave mikroflore, ljudski vek je upola kraci. Covek bi,sa zdravom mikroflorom,mogao da dozivi 140 do 150 godina.

Ovom metodom potpuno se mogu izleciti:

GLAVOBOLJA BOLESTI CREVA

BRONHITIS BOLESTI BUBREGA

HRONICNE BOLESTI KRVI BOLESTI ZELUCA

UPALA MOZGA BOLESTI PLUCA

ZUBOBOLJA BOLESTI SPAVANJA

PARODONTOZA BOLESTI ZIVACA

EKCEMI BOLESTI JETRE

TROMBOZA ZENSKE BOLESTI

SRCE CIREVI ZELUCA

ARTROZA TUMORI

PARALIZA INFARKT

EKCEMI

Postupak:

Minimalno jedna cajna, maksimalno jedna kasika za jelo suncokretovog ilja, mucka se u zatvorenim ustima ispirajuci i provlaceci izmedju zuba, bez zurbe i truda, 15 do 20 minuta.

Naime, ulje se za 2.5 minuta veze sa pljuvackom, za 4.5 minuta ulazi u krv, a za 10 minuta telo dobija kiseonik i izbacuje stetne materije iz organizma.

Ulje se ne sme ni u kom slucaju progutati.

Posle toga se usta moraju isprati vise puta vodom, iscetkati zube.

Ispljunuta tecnost je veoma otrovna, slikovito receno, zato umivaonik treba dobro isprati. Vazno je napomenuti da se kroz ovaj postupak ispiranja usta pojacava razmena materija u organizmu tako da se uspostavlja trajno ozdravljenje. Najupadljiviji ucinak je ucvrscivanje klimavih zuba. Osim toga, zubi postaju i vidljivo beli. Najbolje je zapoceti ispiranje ujutru pre jela. Da bi se proces lecenja ubrzao, postupak se moze ponoviti 3 puta dnevno pre jela i na prazan zeludac. Na taj nacin je lecenje brze i delotvornije. Terapija traje toliko dugo dok se ogranizmu ne vrati prethodna snaga, svezina i miran san.

Posle budjenja ne smeju biti umorni ni telo, ni psiha. Naduveni podocnjaci moraju nestati, a moraju se pojaviti zdrava glad, dobar san i nesmetana sposobnost pamcenja. Ako bi se pojavila temperatura, to je znak da se telo oporavlja i da bol nestaje. Na pocetku mogu da se pojave simptomi prethodnih bolesti, narocito kod pacijenata koji boluju od vise bolesti. To je pogotovo izrazeno kod osoba koja imaju više žarišnih upala.

Cudo od leka, izuzetno jeftino, na dohvat ruke, moze se koristiti uvek i svuda na jednostavan nacin.

 

Напомена:

Сунцокретово уље искључиво куповати у продавницама здраве хране, јер је оно у супермаркетима полуфабрикат. Значи…у продавницама здраве хране тражити сунцокретово уље на хладно цеђење.

--

 

September 17, 2012 at 9:08 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

 M O L I T VA . . .

 

Najbolja molitva nije izgovaranje nekih riječi, već osjećaj zahvalnosti prema Bogu. Zahvalnosti, priznanja, blagodarnosti, blagoslova, ljubavi.

Govore mi ponekad :"Ali ja ne osjećam ljubav prema Bogu". Zahvalnost se može osjećati ...ako se zahvaljujemo čovjeku koji nam je samo pozajmio novac, možemo i Bogu koji nam je podario život, sreću, ljubav, sve nam je dao. Sve smo dobili od Tvorca zašto ne bi bili zahvalni u bilo kojoj situaciji. S.N.L.

http://www.youtube.com/watch?v=tcz2XgGp3EQ&feature=player_embedded

 

--

 

February 4, 2013 at 5:51 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

Lazarev

 

Disk "Ozdravljenje" sa nalijepljenim titlom se može skinuti ovdje...

https://hotfile.com/dl/191690168/2702704/S.N.Lazarev_-_Ozdravljenje.avi.html

 

 

Lazarev je izdao disk "Ozdravljenje", oni koji su imali priliku da ga čuju kažu da je njegovo dejstvo pozitivno i ogromno. Preveden Tekst diska " Ozdravljenje" i šta Lazarev kaže o njemu...

http://bebamur.blogspot.com/2013/01/s_29.html?spref=fb

 

 

 

--

 

February 4, 2013 at 5:53 AM Flag Quote & Reply

Admin
Site Owner
Posts: 3215

You need Adobe Flash Player to view this content.

 

TEHNOLOGIJA OBNOVE VIDA

https://www.youtube.com/watch?v=AvtFb_i5LSA

 

 

--

 

February 20, 2013 at 12:01 PM Flag Quote & Reply

This topic is closed, no additional posts are allowed.

Google Translator

Facebook Like Button

Broj posetilaca sajta :

NOVO u "Linkovi i video" :

59 views - 0 comments

Hvala vam

Hvala svima koji posećujete ove stranice i koji delite i širite vesti sa ovog sajta. I svima koji svojim članstvom pokazuju da nas ima sve više koji se budimo. Hvala i na lajku.

C i lj :

Cilj je da što više ljudi dođe do ovih informacija, tako da ne dozvolimo strahu da se širi i zavlada, već da se planetom proširi što više radosti, pozitivnih vibracija, radi nadolazećih promena na planeti. Ako znamo šta se dešava i kako se dešava, neće nas obuzimati strah već radost.  Dozvoljeno je i potrebno, pa čak i poželjno da kopirate, delite, umnožite, ili prosledite prijateljima teme i tekstove sa sajta, pa i link ovog sajta. Ideja je : sve bitno na jednom mestu.  Znanje je spas - neznanje je propas'.

     Budi i ti svetionik - osvetli put drugima.

                   

    . . . dok nam ne ukinu internet, he he  . . .

O sajtu :

Ovaj virtuelni kutak je stvorila ideja da na jednom mestu prikupim ono što mi se dopada i što bi i drugima koristilo da manje lutaju po internetu i uštede na vremenu. Neki su dalje odmakli u traganju i skupljanju znanja a neki tek počinju. Pa evo da im olakšam početak. Ja ne pišem ove tekstove, ovde su prikupljeni na jednom mestu birani detalji sa interneta. Neka i ovo bude jedan od putokaza tragaocima za Znanjem i Istinom...

 Koga zanima čitaće, ko neće - neće . . .   :)

Ako vam je ...

"Ako vam je teško da budete dobri ljudi, vi onda budite samo ljudi.I to je dovoljno dobro."

Igor Čobanović

APOKALIPSA

APOKALIPSA - značenje

Dosta ljudi misli da apokalipsa znači katastrofu ili nesrecu.

Ali, to je zapravo grčka reč koja znači otkrivanje skrivene istine, ili skrivenog znanja.

TAJNE SU OTKRIVENE - upravo to znači reč APOKALIPSA.

Arapska poslovica:

“Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri.”

- Slobodna volja -

Drugi postupci mogu testirati tvoju sposobnost da vodiš i savjetuješ.

Upamti ovo: dao si im alate, učinio si najbolje što si mogao i to je sve što možeš učiniti.

Njihov put nije tvoj put.

Slobodna volja je, kao uvijek, individualni izraz Sebstva.

Kada se sve ostalo čini propalim, šalji bezuvjetnu-bezuslovnu Ljubav.

- Stvoritelj

PRIHVATANJE ...

Prihvatimo mesto gde se nalazimo.

Prihvatimo vreme u kojem se nalazimo.

Prihvatimo naše okruženje.

Prihvatimo sebe i to što jesmo ...

:)

i ... ž i v i t e . . .

 

Ostavite život na miru. Samo pustite.

Eckhart Tolle


politika ...

AKO VAM NEKO OD POLITICARA TRAZI DA DATE ZIVOT ZA OTADZBINU, ZAMOLITE GA DA VAM POKAZE KAKO SE TO RADI !!!

Covek koji je svestan ...

Čovek koji je svestan ne može se kretati ka prošlosti jer nje više nema. Čovek koji je svestan ne može se kretati ka budućnosti jer nje još nema. Čovek koji je svestan živi u sadašnjosti, ovde i sada. Ovde je njegovo jedino mesto, a sada je njegovo jedino vreme. A pošto je on samo ovde i sada, vreme, kao takvo, išcezava. Večnost se rađa, bezvremenost se rađa.

Dnevne zapovesti :

 • Misli o tome šta želiš, NE o tome šta NE želiš.
 • Oprosti i otpusti.
 • Radije budi i miru negu u pravu.
 • Opusti se i igraj se.
 • Uvek budi OVDE i SADA.
 • Zahvali  na onom što jesi.
 • Reci - Hvala.
 • Reci - Volim te.
 • Ne sudi drugome.
 • TO što veruješ TO će ti i biti.
 • Pokreni emocije i vizualiziraj.
 • Dobićeš TO o čemu misliš.

Setite se :

Ovo je dimenzija dualnosti ali i slobodne volje i izbora. Izbor je ili strah ili ljubav.

Strah je niska vibracija, ljubav je viša vibracija, izbor je samo na vama.

Molimo vas, nemojte se predavati strahu i stresu, jer , setite se, to je upravo ono što tamni žele. Ako ste u strahu jačate tamnu stranu, u radosti jačate svetlost, ljubav.

Uvek gledajte na pozitivni aspekt promena, radujte se promenama na bolje. Planovi svetlosti se ostvaruju. Naučite verovati. Naš svet se približava kraju veoma mračnog razdoblja svoje istorije. I kako se svako od vas budi, pali se novo svetlo koje tada poput zraka stvara energiju koja će promeniti sve što je nužno da bi tama mogla biti odstranjena. Ne dozvolite da vas drugi uplaše i tako povuku u niže vibracije, pustite ih. Dozvolite da svako sebi izabere put, ovo je planeta slobodne volje. Vaše je da im ukažete na svetlost – njihovo je da biraju. Zračite ljubav i zahvalnost.

Gledajte svakoga kao samog sebe i prihvatite da ne bi trebalo biti drugačije jer smo svi izvorno potekli iz Izvora Svega Što Jest.

Dobri i loši :

Jednom sam svog učitelja pitao kako da razlikujem dobre i loše ljude. Evo šta mi je odgovorio:"Prvo ne treba da ih razlikuješ. Onaj ko sve vidi kao manifestaciju besmrtne duše, jednakim očima gleda sve, i učenog mudraca, i kravu, i samospoznatu dušu i zlobnika. Kad već moraš da ih razlikuješ onda koristi sljedeće mjerilo :

- DOBRA OSOBA TE INSPIRIŠE, NADAHNJUJE, ČINI SRETNIM, POTSIČE TE DA MIJENJAŠ SVOJ ŽIVOT I POSTAJEŠ BOLJA OSOBA, JEDNOM RIJEČJU - IZ TEBE IZVLAČI NAJBOLJE, LOŠA OSOBA IZ TEBE IZVLAČI NAJGORE". To i dalje ne znači da je ta osoba, loša, samo TI sa njom ne trebaš i ne možeš imati relaciju. Hvala svima koji me čine boljom osobom!

- O četiri (4) principa DUHOVNOSTI

(koji su prisutni kod SVIH nas i u svakodnevnom zivotu)

‎- Najveći MUDRACI i UĆITELJI sveta nas uče –

♥ Prvi princip kaže:

“Koga god susreli, to je onaj pravi”. To znači da niko ne ulazi u naš život SLUČAJNO. Svi koji nas okružuju, osobe s kojima smo u nekom odnosu, tu su da nas nečemu nauče ili da nam pomognu da popravimo trenutnu situaciju.

...♥ Drugi princip kaže:

“Šta god da se desi, jedina je stvar koja se i mogla desiti.” Ništa, apsolutno ništa od onoga što smo doživeli nije moglo biti drugačije. Čak ni najnevažniji detalj. Nema “…da se pravdam - da sam to barem učinio drugačije… tada bi i situacija bila drugačija!” Ne. Ono što se već desilo je jedina moguća stvar koja se mogla desiti. Dakle, morala se desiti da bismo naučili LEKCIJU i pomakli se napred. Svaka situacija u životu u kojoj se nađemo je apsolutno savršena, čak i kada prkosi našem razumevanju i izaziva naš ego i samoljublje.

♥ Treći princip kaže:

“Svaki TRENUTAK u kojem nešto započinje pravi je trenutak.” Sve počinje u pravom trenutku, ni prerano ni prekasno. Kada smo spremni za to, za nešto novo u svom životu – to je tu, spremno da započne.

♥ Četvrti i poslednji princip kaže: ”Što je GOTOVO, gotovo je” ! To je jednostavno tako. Kada se nešto u našem životu završi, to pomaže našem razvoju. Zato, obogaćeni prošlim iskustvom, bolje da to otpustimo i krenemo dalje.

Mislim da nije slučajno da upravo VI, sada ovo čitate. Ako su vas ove reči dirnule, to je stoga što vam je upravo ovo bilo POTREBNO da pročitate. Budite dobri prema sebi i drugima. Volite sebe i volite druge celim svojim bićem, jer jedino smo tada srecni. Uvek budite radosni, jer Bog nas SVE voli i daje nam upravo ono, što nam treba - ma kako se mi tome protivili ...

S a d a ...

Prošlost nije važna kao hronika događaja. Jedina uloga i vrijednost prošlosti je u tome da nas podsjeti na ono što jesmo, da nam pokaže našu pravu prirodu, da nam ukaže na ono što je istinski vrijedno u životu – LJUBAV!

To je jedina funkcija prisjećanja! A budućnost – nju ionako još nitko nikada nije dostigao.

Naš život je uvijek SADA!

Zahvalite mu tako što ćete biti potpuno prisutni u njemu bez sjete za juče i brige o sutra!

Namaste! 

"Sve što je tuđe, otići će od vas a sve što je vaše, ne brinite, vratiće vam se."

"Strpljenje je moć. Vremenom i strpljenjem i dudov list postane svila."

Volite ljude ...

V o l i t e ljude . . . b e z u s l o v n o, ako imate neke uslove na umu, onda nikada nećete biti u stanju da volite.  Ti uslovi će postati prepreke . . . O s h o

Pusti ga ...

Ako se drzite necega grcevito, to je kao da zadrzavate dah...ugusicete se ! Jedini nacin da nesto dobijemo u ovom materijalnom svetu ... jeste, da to nesto pustimo...!!! Pusti ga... i bice zauvek tvoje !

 

Budi srecan ...

Budi srećan bez ikakvog razloga, poput deteta. Ako si srećan zbog nekog razloga, u problemu si, jer ti taj razlog može biti oduzet.- Deepak Chopra

Gresio sam ...

Grešio sam mnogo, i sad mi je žao i što nisam više, i što nisam luđejer, samo će gresi, kada budem pao biti samo moji - sve je drugo tuđe. Grešio sam mnogo, učio da stradam leteo sam iznad vaše mere stroge grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam svojim divnim grehom da usrećim mnoge. Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće grešio i za vas, koji niste smeli, pa sad deo moga greha niko neće, a ne bih ga dao - ni kad biste hteli.

 Duško Trifunović

PRAVI LJUDI ...

Pravi ljudi šire naše vidike, naše spoznaje i mogućnosti;Oni drugi ih sužavaju.Pravi ljudi stvaraju perspektive, čak i kada je situacija bezizlazna;Oni drugi ne nude ništa, čak i kada mogućnosti ima.Pravi ljudi nas čine boljima nego što jesmo;Oni drugi ubijaju i ono što je dobro u nama.Pravi ljudi od života prave čaroliju;Oni drugi život živuckaju. By GM.... A veliki Camus je dobro primetio, da je u svijetu bez iluzija čovjek samo stranac.

Tagovi :

The Awakening, duhovnost, putokaz, sloboda, mir, ljubav, tolerancija, radost, istina, ovde i sada, saznanja,  nlo, ufo, vanzemaljci, svesnost, svest, znanje, 2012., 4d, 5d, promene svesti, buđenje svesti, sunce, planeta zemlja, svemir, duša, putokaz, kosmos, буђење, budjenje, buđenje, razvoj, duhovnost, vaznesenje, uspenje, uspeće, uzašće, uzdizanje, rast,  duhovni razvoj, 2012., svetlost, spiritual, kontakt, sadašnji trenutak, forum,  sunčarenje, gledanje u sunce, objave, aštar komanda, komandant aštar, galaktička federacija svetlosti, The Awakening, consciousness, awareness,